Pršut i kobasice narežite na tanke ploške. Sir škripavac i domaći dimljeni sir narežite na trokutiće. Svježi sir pomiješajte s kiselim vrhnjem, malo posolite i oblikujte u kuglicu.

Narezani pršut, kobasice i sir složite na pladanj za posluživanje. U sredinu stavite kuglicu od svježeg sira i vrhnja. Ukrasite maslinama, šniticama svježe rajčice i grančicom peršina.

Za piće uz ovo jelo preporučamo:

  • Crno vino – Frankovka
  • Bijelo vino – Pinot sivi

(za 4 osobe)

Sastojci:

  • 800 g pršuta od jelena
  • 400 g pršuta od medvjeda
  • 80 g kobasica od divljači (vepar)
  • 120 g sira škripavca
  • 80 g domaćeg dimljenog sira
  • 40 g svježeg sira
  • 4 masline
  • 1 žlica kiselog vrhnja
  • malo soli
  • 4 šnitice svježe rajčice i peršin za dekoraciju