Rafting - Kajak - Kanuing

Nezaboravna su iskustva raftinga, kajaka i kanuinga na predivnim rijekama Karlovačke županije, čijih 200 kilometara toka su savršena za uzbudljive i istovremeno opuštajuće pustolovine. Čemu uživati u rijeci samo s obala, kada se možete spuštati brzacima i slapovima, zašto se ograničavati cestama kada se do čarobnih kutaka možete spustiti čamcem? Kupa, Korana, Mrežnica i Dobra sve vam to nude, kao još malo koja rijeka u Hrvatskoj.

Dobra je najduža hrvatska ponornica, koja nakon poniranja u Ogulinu izvire kod sela Gojak, gdje pojačana vodom Zagorske Mrežnice čini najuzbudljiviju rafting dionicu u Hrvatskoj. Spust do mosta u Trošmariji izazov je za sve ljubitelje divlje vode. Vrhunac je pustolovine suvremenog splavarenja u čamcima na napuhavanje, koji svakako treba doživjeti isključivo pod stručnim vodstvom skipera, spust niz najveći slap Buk.

Veličanstvenu ljepotu i moć rijeke te ushićenje divlje vode osjetit ćete i na Korani, od mlinicama okrunjenih slunjskih Rastoka pa do Veljuna; u rano proljeće i jesen brzaci i slapovi bogati vodom su najbolja pozivnica za ljubitelje raftinga. Vode Korane nizvodno od Veljuna pa sve do Karlovca teku kroz slikovitu dolinu te privlače ljubitelje mirnijih voda.

Mrežnica pak na putu kroz stjenovite klance i cvjetne livade mami kanuiste svojom plavozelenom bojom, sedrenim slapovima, otočićima i rukavcima, tragovima ljudskog rada i tradicije, od starih vodenica pa do najdužeg drvenog mosta u Hrvatskoj (208 metara) kod auto-kampa "Slapić" u Belavićima.

Kupa, najduža karlovačka rijeka, odlična je za višednevna spuštanja, uz kampiranje na obalama. Dok je u Gorskom kotaru brza i hladna ljepotica strmih obala, nizvodno od Ozlja razlijeva se u pitomu nizinsku rijeku. Osim po rijekama, u opuštajućoj vožnji kanuom ili kajakom možete uživati i na jezeru Sabljaci kod Ogulina. Ljeti je sastavni dio ovih izleta kupanje, najčešće uz zapjenjene slapove. Na obala rijeka i "Ogulinskog mora", nakon vesele pustolovine na vesla, godit će vam odmor i prijati ukusni obroci, uz umirujući šum vode i pogled na živopisne krajolike.

Ponuđači usluga po rijekama
Iznajmljivači čamaca, te broj raspoloživih čamaca