Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Novković

Sirana i kušaona sira

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Novković se nalazi u gotovo nedirnutoj prirodi malenom selu Točak na državnoj cesti D1, između Karlovca i Slunja, desetak minuta vožnje do predivnih Rastoka, ili 30-tak km do Nacionalnog parka Plitvičkih jezera.

Uz brojne zelene pašnjake te bistru i čistu rijeku Koranu, nalazi se farma sa 15 muznih krava. Na imanju nalazi se i mini sirana i kušaona gdje se proizvodi 8 vrsta sireva izuzetne kvalitete iz nepasteriziranog mlijeka tradicijskom tehnologijom kako bi se sačuvao prepoznatljiv proizvod ovog kraja.

S obzirom na bogatstvo prirodne baštine u okružju našeg imanja gosti ae uz gastronomsku ponudu (paletu sireva, mliječnih proizvoda i napitaka) mogu uživati i u rekreativnom sadržaju tijekom cijele godine. Svako godišnje doba na seoskom imanju je jedinstveno i neponovljivo. U okviru naše ponude posjetioci se mogu upoznati s radom na farmi, sakupljanje sijena i hrane za stoku, spremanjem domaće zimnice i sakupljanjem šumskih plodova.

Uz delicije od sira i mlijeka može se probati i naš med (cvjetni, livada i kesten) te razne rakije i likere, kao i pekmeze od raznog voća sa farme.

Želimo pokazati sve najbolje što danas nudi hrvatsko selo bilo da se radi o tradicijskim proizvodima ili o "novim" proizvodima.

Našim posjetiteljima želimo ponuditi da se upoznaju da kušaju i da kupuju najvrednije i najbolje što nudi naše imanje.

OPG - Novković nudi:

  • bogatu ponudu proizvoda od mlijeka
  • rekreaciju, šetnje i odmor u prirodi
  • program školskih izleta i nastave u prirodi
  • organizaciju proslava u seoskoj idili (smještaj za 50 osoba)

Imanje je otvoreno za pojedince, obitelji, škole i vrtiće, te turističke grupe.

Jedino svojim dolaskom moći ćete osjetiti i ponijeti jedinstven doživljaj ovog kraja (netaknute prirode)

DOĐITE I POGLEDAJTE, OSLUHNITE I KUŠAJTE!!!

Kontakt

OPG Novković
Nenad i Branka
Točak 26
47240 SLUNJ
Tel:+385 (0) 91 411-0988, 091 536-2250
web: www.opg-novkovic.com